Yapay zeka devrimi, ChatGPT gibilerinin yanıtlar ve arkadaşlık için nasıl, ne zaman ve neden robotlara başvurmamız gerektiğine dair zor sorular sormasıyla son birkaç ayda interneti kasıp kavurdu.
Özellikle sohbet robotları, yapay zeka için heyecan verici (ve tartışmalı) yeni bir sınır olduğunu kanıtladı ve en son göz alıcı yaratım, Karakter.AI
(yeni sekmede açılır)
– Ölü ya da diri, kurgusal ya da başka türlü, hemen hemen herkesin dijital kopyalarıyla sohbet etmenizi sağlayan bir araç.
Eski Google araştırmacıları Daniel De Freitas ve Noam Shazeer tarafından kurulan Character.AI – ChatGPT’ye benzer bir şekilde – seçtiğiniz kişilerden (veya karakterlerden) makul yanıtlar oluşturmak için makaleler, haberler, kitaplar ve diğer dijital kaynaklardan yararlanır. Akışın modern sinema üzerindeki etkisi konusunda her zaman Alfred Hitchcock’un kulaklarını tıkamak istediniz mi? Ya da Abraham Lincoln’e çağdaş siyasetin durumu hakkında lirik sözler mi söylüyorsunuz? Şimdi yapabilirsin. bir nevi.
En önemlisi, Character.AI web sitesinin uyarısına göre sizi bilgilendirmekten çok eğlendirmeyi amaçlamaktadır: “Karakterlerin söylediği her şey uydurulmuştur!” Aslında, yaratıcıları söyledi New York Times
(yeni sekmede açılır)
yakın tarihli bir röportajda: “Bu sistemler gerçek için tasarlanmamıştır. Makul konuşma için tasarlandılar […] Character.AI bugün eğlence için, duygusal destek için, fikir üretmek için, her türlü yaratıcılık için kullanışlı.”
O halde, ChatGPT’den farklı olarak, Character.AI sizin go-to arama motorunuz olma görevinde değil. Aslında tam tersi. The New York Times’ın belirttiği gibi, “Charter.AI dahil şirketler, halkın sohbet robotlarının kusurlarını kabul etmeyi öğreneceğinden ve söylediklerine karşı sağlıklı bir güvensizlik geliştireceğinden emin.”
Ayrıca, Character.AI aracılığıyla kiminle konuşmayı seçerseniz seçin, yanıtların normal İngilizce olarak yazılacağını belirtmekte fayda var. Almanya’daki bir üniversitede sosyoekonomi bölümü okuyan Jonas Thiel The New York Times’a şunları söyledi: [philosopher Karl] Kautsky 19. yüzyılda yazdı, bugün kullandığımız dili kullanmıyor. Ama yapay zeka [at work in Character.AI] fikirlerini bir şekilde sıradan modern İngilizceye çevirebilir.”
Açıkça, Character.AI öğesinin gerçek dünyada bir değeri var – yazılım, karmaşık teorilerin ve felsefelerin özüne ulaşmanın kolay bir yolunu sunuyor, özellikle de (Thiel ve onun çalışmalarında olduğu gibi) asırlık akademisyenler tarafından kaleme alınanlar Kautsky’nin).
Bunun ötesinde, Karakter.AI, ChatGPT’den tamamen farklı bir amaca hizmet eden tamamen yeni bir yaratım gibi görünüyor ve şu anda Google ve Meta gibi teknoloji devlerinde geliştirilmekte olan benzer sistemlerden şüpheleniyoruz.
Gerçek hayattaki insanların (ölü ya da başka türlü) hayali versiyonlarıyla sohbet etmenin etik sonuçlarına gelince? Bu tamamen daha büyük bir soru.
Kaynak:Teknomers.com
Bir önceki yazımız olan PS5 Satışları 30 Milyonu Aştı!!! başlıklı makalemizde 30 MİLYON, ps5 ve sony hakkında bilgiler verilmektedir.
[…] Bard, yapay zeka sohbet robotları dünyasında OpenAI’nin ChatGPT‘sinin en büyük rakiplerinden biri olarak öne çıkıyor. Google, Bard’a yeni bir […]